DU FRÅGAR & VI SVARAR

Ibland är inte allt helt tydligt, men för att underlätta har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi brukar få. Vi hoppas att du hittar de svar du söker!

Vad är 100 Days?

100 Days är en 100 dagars utmaning baserad på kost- och träningsprinciper med fokus på din metabola hälsa.

Är det åldersgräns?

Ja, du behöver vara 18 år eller äldre.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Ja det kan du! Efter ditt köp skickas kvittot till dig via e-post. Spara och lämna in detta kvitto som underlag till din arbetsgivare.

Kan jag gå om jag är gravid eller nyligen fött barn?

100 Days är inte framtaget eller anpassat för gravida. Om du nyss har fött barn och är ammande bör du avvakta tills dess att du har slutat med det.

Kan jag gå om jag har en skada, eller lider av en sjukdom?

Om du tar blodtrycksmedicin, lider av diabetes eller andra sjukdomar måste du rådfråga din läkare innan du startar 100 Days.

Kan jag gå ifall jag har eller har haft en ätstörning?

Ett strikt kost- och träningsprogram kan trigga igång ätstörningar. Har du, har du haft eller är du i risk för att triggas så ska du rådfråga din läkare innan du väljer att gå med i programmet.

Hur fungerar betalningen?

Du kan välja att betala med ditt betalkort eller välja avbetalning via Klarna.

Erbjuder ni rabattkoder?

Tidigare deltagare och utvalda partners har möjlighet att bjuda in vänner och bekanta till ett rabatterat pris!

Är 100 Days svårt?

Nej! Alla kan genomföra 100 Days och grundprinciperna är enkla att följa, men den stora utmaningen ligger i att följa ett program under 100 dagar. Du kommer behöva göra aktiva val och prioriteringar och investera en hel del tid men dina resultat blir belöningen.

Jag ska på konferens, bröllop, kalas, alt. skidresa under de 100 dagarna, kan jag vara med ändå?

För de flesta personer är det omöjligt att hitta 100 dagar helt utan helgdagar, festligheter, parmiddagar eller oförutsedda händelser. Du kommer behöva investera en hel del tid och ta aktiva beslut för att lyckas genomföra 100 Days. Det kommer dock vara summan av alla bra beslut du tar under programmet som kommer räknas i slutändan, inte den dagen du “misslyckas”. Teamet hjälper dig att göra smarta beslut under resans gång!

Vad händer efter 100 Days?

100 Days hjälper dig att göra en livsstilsförändring där du lär dig hållbara och enkla principer som går att fortsätta följa resten av livet.

Om jag inte får resultat trots att jag följt programmet?

Vi erbjuder nöjdhetsgaranti där du kan få pengarna tillbaka om du inte fått resultat, trots att du följt programmet.

Vad är metabol hälsa?

Metabol hälsa definieras traditionellt som avsaknaden av metabolt syndrom, vilket innebär att en individ inte uppfyller mer än två av följande kriterier: Midjemått med ett värde över 102 cm hos män, respektive 88 cm hos kvinnor. Triglycerider i serum med ett värde över eller lika med 1,7 mmol/l. HDL-kolesterol i serum med ett värde under 1,03 mmol/l hos män, respektive 1,29 mmol/l hos kvinnor. Blodtryck med ett värde över eller lika med 130/85 mm Hg

Hur vet jag om jag har det metabola syndromet?

Det första tecknet på det, är ett svällande midjemått. Oavsett om du har det metabola syndromet eller inte, har du allt att vinna på att investera i att stärka din metabola hälsa för att minska risken för framtida komplikationer och öka din livskvalitet generellt.

Behöver man vara överviktig för att gå 100 Days?

Absolut inte! Att följa ett program under 100 dagar kommer att ge bra resultat oavsett vilka ingångsvärden du har, men vi tror definitivt att du har större behållning av upplägget om du vill förändra din kroppssammansättning genom att gå ner i fett och behålla muskler.

Kosten och fastan

Är maten lättlagad?

Ja! Recepten är lättlagade i grunden men erbjuder samtidigt mycket frihet kring kryddning och tillagning. Alla recept kommer med tillagningsinstruktioner som kan skrivas ut.

Vilken typ av mat är det?

Det är “vanlig” mat med kött, sås och tillbehör. I samarbete med nutrionister har vi skapat ett upplägg med nordiska ingredienser med inspiration från medelhavskost och clean eating.

Hur är energifördelningen?

Maten är baserad på rena råvaror, utan tillsatser. Måltiderna ligger högt i protein vilket är mättande och ger byggstenar till musklerna, högt på fett för energi och lågt på kolhydrater. Till varje måltid äts en sallad som kompletterar med kostfibrer, vitaminer och mineraler.

Kan övriga familjemedlemmar äta samma mat?

Ja! Vår vision är ett förhållande till mat som blir hållbart i längden. Vi har fått mycket positiv feedback kring hur väl recepten fungerar för både barn och andra vuxna.

Hur många mål om dagen äter man?

Alla deltagare utgår från tre mål mat om dagen.

Har ni ett upplägg som passar vegetarianer/veganer?

Nej, vi har i dagsläget inte det. Äter man fisk, skaldjur, ägg och mejeriprodukter så kan du följa kostplanen.

Kan jag dricka alkohol, äta godis och bröd?

Under de 100 dagarna behöver du göra aktiva val och avstå från alkohol, socker och spannmål. Teamet hjälper dig när du har frågor!

Vad är ett ätfönster?

Inom 100 Days äter du 8 timmar om dagen och vilar magen under den övriga tiden på dygnet. Det kan innebära att du exempelvis äter ditt första mål klockan 12 på dagen och ditt sista innan klockan 20 på kvällen.

Äter man verkligen ingen frukost?

Många är uppvuxna med uppfattningen att man måste börja dagen med att äta frukost för att fungera och kunna prestera, men majoriteten av våra deltagare landar i att de fungerar minst lika bra av att inte göra det. Du kan dock i dialog med teamet hitta ett upplägg som fungerar bäst för dig.

Är det nyttigt att fasta?

Det forskas mycket på området och det går inte att bevisa de hälsomässiga fördelarna ännu. Det är dock ett naturligt tillstånd för människan och många upplever en bättre känsla i magen av att låta tarmarna vila mellan måltiderna. Vissa får en energikick i kroppen medan andra inte upplever någon skillnad alls. Ätfönstret hjälper många att begränsa sitt energiintag och undvika småätande, med en stabilare energinivå som följd.

Varför startar 100 Days med 48-timmars benbuljongfasta?

Den fungerar som en kickstart in i nya rutiner samt som ett test för att se om man är redo att börja med så kallad intermittent fasta, eller ätfönster som det också kallas. Att man dricker benbuljong under fastan beror på att det finns vissa studier som säger att den kan fungera som en “relining” och detox för tarmsystemet utöver en rad andra positiva effekter. Vi har under hela vår evolution intagit en mer kollagenrik föda och vissa personer upplever att de exempelvis får förbättrad hårkvalitet, naglar mm. Vissa upplever ingen skillnad alls. Benbuljongen är rik på kollagen och andra nyttigheter. OBS! Om du inte vill testa benbuljong så går det även att köra vattenfasta istället.

Träningen

Fungerar det för mig som är nybörjare inom styrketräning?

Ja, styrketräningen är anpassad till att fungera för personer helt utan tidigare erfarenhet av styrketräning. Programmet ökar gradvis i svårighet och börjar med fokus på att förbereda din kropp på utmaningarna som kommer.

Fungerar det för mig som styrketränat mycket tidigare?

Ja, styrketräningen ger både utmaningar och resultat för personer som inte är nybörjare.

Jag vill inte träna på gym, kan jag ändå vara med?

Ja! Du kan välja styrketräning hemma om du inte vill eller kan träna på gym.

Hur mycket tränar man?

Du tar en daglig promenad eller motsvarande lågintensiv konditionsträning samt styrketräning 3-4 gånger i veckan som du själv kan anpassa utifrån din egen vardag.

Kan jag göra något annat än raska promenader?

Ja, all lågintensiv konditionsträning där du kan hålla en kontinuerlig belastning likt en promenad, som exempelvis simning, cykling eller crosstrainer går bra.

Jag har problem med ryggen eller annan skada

De flesta personer har krämpor, gamla idrottsskador och annat. Kontakta teamet så hittar ni en lösning! Många deltagare blir kvitt värk i rygg och andra problem genom att träna styrka och smidighet.