MATEN I 100 DAYS

Tre måltider om dagen med rena råvaror, enkla och goda recept där du själv väljer rätter utan att behöva räkna kalorier. Gör en hållbar förändring med principer som fungerar för hela familjen.

Inom 100 Days följer du en veckoplan med färdiga recept utan att behöva räkna kalorier. Det är “vanlig” mat med måltider som är beräknade för att ge dig tillräckligt med protein till musklerna och en stabil energinivå över hela dagen samtidigt som din andel kroppsfett kan minska. Maten är lättlagad, god och går att kombinera ihop med andra familjemedlemmar som inte går programmet. Recepten är enkla i grunden med ett begränsat antal ingredienser och passar personer med både liten och stor vana i köket. Alla recept kommer med tydliga tillagningsinstruktioner där det finns utrymme att själv variera smaker och detaljer. Våra veckomenyer kommer med en färdig inköpslista som hjälper dig att spara tid.

En icon ett citationstecken

Vi tyckte verkligen om att varje dag var planerad både kring kosten och träningen. Det är lättlagad och god mat och jättelyxigt med inköpslista varje vecka! Vi har dessutom utvecklat vår matlagning en del och fått en bättre känsla i kroppen.

~ Michelle och Olle

100 Days är inte ett bantningsprogram där man äter pulver eller piller. Vår vision med måltiderna är att du ska kunna äta gott, må bra i magen och hålla en hög energinivå över dagen samtidigt som du kan prestera och förändra din kroppssammansättning med minskat fett och bibehållna muskler. Du följer inledningsvis en detaljerad och tydlig struktur som med tiden övergår till principer du själv ska ta ansvar för för att lära dig och kan ta med dig under resten av livet på ett hållbart sätt.

Maten är baserad på rena råvaror utan tillsatser. Inget socker, spannmål eller alkohol. Vi har i dagsläget inte ett vegetariskt upplägg.

FRÅGOR & SVAR OM MATEN

Är maten lättlagad?

Ja! Recepten är lättlagade i grunden men erbjuder samtidigt mycket frihet kring kryddning och tillagning. Alla recept kommer med tillagningsinstruktioner som kan skrivas ut.

Vilken typ av mat är det?

Det är “vanlig” mat med kött, sås och tillbehör. I samarbete med nutrionister har vi skapat ett upplägg med nordiska ingredienser med inspiration från medelhavskost och clean eating.

Hur är energifördelningen?

Maten är baserad på rena råvaror, utan tillsatser. Måltiderna ligger högt i protein vilket är mättande och ger byggstenar till musklerna, högt på fett för energi och lågt på kolhydrater. Till varje måltid äts en sallad som kompletterar med kostfibrer, vitaminer och mineraler.

Kan övriga familjemedlemmar äta samma mat?

Ja! Vår vision är ett förhållande till mat som blir hållbart i längden. Vi har fått mycket positiv feedback kring hur väl recepten fungerar för både barn och andra vuxna.

Hur många mål om dagen äter man?

Alla deltagare utgår från tre mål mat om dagen.

Har ni ett upplägg som passar vegetarianer/veganer?

Nej, vi har i dagsläget inte det. Äter man fisk, skaldjur, ägg och mejeriprodukter så kan du följa kostplanen.

Kan jag dricka alkohol, äta godis och bröd?

Under de 100 dagarna behöver du göra aktiva val och avstå från alkohol, socker och spannmål. Teamet hjälper dig när du har frågor!